Rakentamisen riemua :)

Blogi talon rakentamisesta ja sen vaiheista :)
Tontillemme ilmestyy tämän vuoden aikana Designtalo Isopiippola 230 omilla muutoksilla.
Projekti oli pitkään jäissä vastoinkäymisten vuoksi mutta vihdoin tänä vuonna pääsimme aloittamaan.

tiistai 5. toukokuuta 2015

Keittiö- ja muu kalustesuunnittelu

Käytiin vappuaattona Kalajoella Topi-keittiöillä tekemässä kalustemuutokset suunnitelmiin.
Vaikka mielessä olikin jo suht selkeästi mitä halusin niin pasmat meni ihan sekaisin ja suunnitelmat uusiksi keittiön osalta kun näin uutuus ovimallin näytillä.

Aluksi oli tarkoitus ottaa tutun ja turvallisen oloiset hiekan tai luonnonvalkoisen sävyiset ovet tummilla tasoilla tyyliin Toivola, mutta tämä melko uusi Pirtti country iski jostain syystä suoraan sydämeen. Hieman rouhea ulkonäkö teki siitä kiehtovan vaihtoehdon joka sitten päätyikin suunnitelmaan pienen mietinnän jälkeen.
Talopaketin keittiöön kuului vain yksi laatikosto ja loput tavallisia kaappeja joten siihen tehtiin radikaalein muutos. Laatikostoja lisättiin useampi koska kahdessa kulmakaapissa ja yhdessä leveämmässä alakaapissa on tarpeeksi säilystilaa isommille astioille ja pienkoneille. Yläkaappeihin ei tehty muita muutoksia kuin lisättiin yksi kaapisto jossa paikka mikrolle.

Kodinhoitohuoneeseen ja wc-tiloihin valittiin yksinkertaiset hiekan sävyiset ovet ja tummat tasot. Alakerran wc-tiloihin lisättiin myös enemmän tasoa ja parit laatikostot koska alkuperäisessä suunnitelmassa niitä ei ollut. Valaisinpeilit päätyivät myös listalle jotta ilme säilyisi keveänä. Tarkoitus on lisätä myöhemmin itse hyllyjä koreja varten.

Eteisaulan komeroihin valitsimme myös hiekan sävyiset ovet ja samanlaiset vetimet kuin keittiöön. Komeroihin tulee myös ulosvedettäviä koreja hyllyjen tilalle. Siivous kaappi sijaitsee myös tässä komerorivissä.

Kuistille suunnittelimme laatikollisen penkin ja korkean laatikoston samoista sävyistä kuin eteisaulassa.

Saimme myös sähkösuunnitelman lähetettyä joten sekin asia taas valmiina. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti