Rakentamisen riemua :)

Blogi talon rakentamisesta ja sen vaiheista :)
Tontillemme ilmestyy tämän vuoden aikana Designtalo Isopiippola 230 omilla muutoksilla.
Projekti oli pitkään jäissä vastoinkäymisten vuoksi mutta vihdoin tänä vuonna pääsimme aloittamaan.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Edistystä tapahtuu.

Hurjalta tuntuu miten nopeasti asiat tapahtuu. Pitkään kun odotti aloitusta niin nyt tuntuu ettei perässä pysy :) Lisäilen tähän hieman kuvia siitä mitä on tapahtunut jo.

21.4 Viimeisiä raivauksia suoritettu ja kyltti ilmestyi tontin kulmalle. Hieman meinasi olla märkää ja luntakin jonkin verran.



23.4 Saatiin tilaamamme tarvikkeet (eristeet, putket, suodatinkankaat jne). Kenttä oli edelleen niin märkää että jäi kuorma-autokin pariin otteeseen kiinni ja tarvittiin traktoria irroittamiseen. Tie todella huonossa kunnossa, pelkkää mutaa suurin piirtein.




25.4 Tuli kaivinkone tontille heilumaan. Aluksi piti saada sähkötolpan alue kuivaksi kun siihen oli kehittynyt järvi, muutenkin tonttimme ympäristössä olevat ojat ovat kasvaneet aikalailla umpeen hoitamattomuutta. 







Lisäksi aukaistiin talon kohta josta sitten löytyikin melkoinen kasa kiviä. Kyllähän me tiedettiin että kivistä maata on mutta silti se yllätti melkoisesti. Onneksi kunttaa ei ollut paksusti ja muutenkin maa oli helposti kaivettavissa.

26.4 Tältä se sitten näytti aukaisun jäljiltä. Paikko jen kuivatus jatkuu, lämmintä onneksi on nyt niin helpottaa tuota märkyys tilannettakin.


27.4 Soranajo alkoi. Saatiin tie paremmaksi ja kantavaksi, uusittiin rumpuputkia hajonneiden ja huonojen tieltä, laitettiin suodatin kankaat ja päälle soraa kunnon kerros. Talon alle vedettiin kuparia ja suodatinkangas ja soraa. Kasattiin myös tonttikeskus joka kiinnitettiin trukkilavan päälle odottamaan kytkentää. 







28.4 Tolppa-apina oli käynyt kiipeämässä sähköjohdon pylvääseen. Tänään lisää soraa, tasoitusta ja lätkäystä, salaojitusta ja muuta. Alkaisi olemaan valmista perustuksen tekijöitä varten jotka tulevat ensi viikolla 4.5








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti