Rakentamisen riemua :)

Blogi talon rakentamisesta ja sen vaiheista :)
Tontillemme ilmestyy tämän vuoden aikana Designtalo Isopiippola 230 omilla muutoksilla.
Projekti oli pitkään jäissä vastoinkäymisten vuoksi mutta vihdoin tänä vuonna pääsimme aloittamaan.

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vanhan loppu, uuden alku.

Aika suorastaan pysähtyi kun saatiin muuttolupa. Talon luovutus ja muuttotarkastus saatiin onneksi samalle päivälle joten muuttamaan päästiin pian. Rakentamisajan jännityksen loppuminen aiheutti sen että sairastuttiin melkein koko perhe flunssaan saman tien. Projekti meni kaiken kaikkiaan kivuttomasti vaikka itse saa kyllä tällaisessa projektissa olla valppaana ja pitää asioita silmällä. Paljolta säästyy kun puutteisiin ja vikoihin puuttuu välittömästi ja vaatii asiat korjattavaksi hetimiten. Yhteistyö eri tahojen kanssa meidän kohdalla kuitenkin sujui hyvin ja en voi sanoa kuin ison kiitoksen kaikille jotka projektissa oli mukana.

Muuttotarkastuksessa ainut puute oli kulkureittien turvallisuusasia joka on kyllä tarkoitus korjata hetimiten jollain lailla ja kunnolla ensi kesänä. Talo tuli sen verran korkealle että joudumme tekemään lisää porrasaskelmia molemmille sisäänkäynneille. Tällä hetkellä lisäportaiden virkaa toimittaa kuormalavat.

Vähitellen alkaa olemaan muuttokin valmis ja tavarat talolla. Pahvilaatikkoelämää kuitenkin taitaa olla vielä jonkin aikaa edessä kunnes viimeisetkin hyllyt, koukut, lipastot yms säilytys systeemit saadaan hankittua. Uusia kalusteita joutuu hankkimaan joka huoneeseen mutta en halua siinä kiirehtiä että löydetään mieluisat ja toimivat ratkaisut.

Sauna on varmaan keittiön ja tulisijojen lisäksi koko talon paras juttu. Löylyt on hyvät ja ihanan pehmeät. Tarvittaessa löytyy myös potkua äkäisempää löylyä kaipaavalle. Lapset tuntuvat nauttivan myös uudesta saunasta toden teolla ja tulee usein pyyntö liikuntapäivän jälkeen josko pääsis löylyttelemään illalla. :)

Ilmastoinnin käyttö on itsellä vielä vähän opettelussa mutta eiköhän siihenkin rutiinit löydy ajan kanssa. Yhden kerran olen testannut palovaroittimien toimintakunnon kun ajatuksissani ruokaa laittaessa laitoin liesituulettimen päälle vaikka puuhellassa oli tulet =D

Puuhellaa onkin tullut käytettyä ahkerasti. Ihan paras aamupuuron tekoon kun samalla antaa kivan lämmön päivään, varsinkin nyt kun tuli lunta ja pakkastakin. Leivinuunissa myös pidetty tulia vaikken vielä ole ehtinyt leipomaan. Olohuoneen termostaatti ei ole tainnut montaa päivää pitää lattialämpöjä päällä kun on puulla lämmitetty :)

Tämä taitaa ollakin vähään aikaan vimeinen päivitys kun opetellaan elämään ja asumaan tässä uudessa kodissa. Vaikka eipä tuota tiedä jos välillä tulen kertomaan mitä kuuluu ja kuinka tätä paikkaa ollaan sisustettu ja miten ollaan viihdytty.

Tässä lopuksi muutama fiilistelykuva tältä päivältä.







Kiitos Designtalon porukalle ja yhteistyökumppaneille!
Mukavaa talvea ja joulun odotusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti